Suomesta löytyy paljon ulkomaisia yrityksiä – miksi?

Ulkomaiset sijoittajat luottavat Suomeen. Pieni mutta hyvämaineinen Suomi on aina kiinnostanut ulkomaisia sijoittajia. Viime vuosina ulkomaiset sijoittajat ovat olleet kiinnostuneita erityisesti teknologiaosakkeista ja Suomen monipuolisista asuntomarkkinoista. Tiesitkö, että useimmat kotimaiset pankit ja rahalaitokset rahoittavat nykyään suomalaisten asiakkaiden ottamia asuntolainoja yhä suuremmissa määrin suoraan ulkomaisten sijoittajien ”pohjattomista taskuista”.

Suomen taloustilanne ei ole aina ollut hyvä

Ulkomaiset yrittäjät ovat kuitenkin usein halunneet sijoittaa Suomeen vallitsevasta taloustilanteeesta huolimatta. Ulkomaisia suuryrityksiä on aina kiinnostanut suomalainen osaaminen, toimiva infrastruktuuri, suomalainen yhteiskunta ja yleisesti korkea koulutustaso. Suomalainen työntekijä osaa ja haluaa oppia lisää. Suomalainen työntekijä on luotettava eikä lannistu. Suomalainen työntekijä tekee aina loppuun sen, jonka aloittaa, mutta joskus suomalaisenkin työntekijän pitää myös levätä.

Kiireisen yritystoiminnan keskellä on joskus mukava vaihtaa viihteelle vaikkapa syksyisin perinteisten Halloweenjuhlien merkeissä. Suomessa amerikkalaisen halloween-päivän juhlinta on nykyään paljon suositumpaa kuin suomalaisuuteen kuuluva niin sanottu vainajien päivän viettäminen. Halloween on yksi tapa pitää hauskaa ystävien kanssa ja hankkia juhliin kaikkea mukavaa, kuten naamiais- ja juhlatarvikkeita, ruokaa, juomaa sekä vaikkapa suosittuja pilailutarvikkeita. Katso lisää suositusta halloween viikonlopun juhlinnasta ja tarvikkeista verkossa.

Suomesta löytyy ulkomaisia suuryrityksiä

Ulkomaisia suuryrityksiä Suomessa ovat muun muassa saksalainen tunnettu päivittäistavarakauppaketju Lidl, internetpeleihin erikoistunut Maltalla toimiva Betsson Group ja kaikkien tuntemat amerikkalaisyhtiöt McDonald’s ja Apple. Monet ulkomaiset kauppaketjut perustavat menestyviä yrityksiä Suomeen ja palkkaavat niihin suomalaisia työntekijöitä. Ulkomaiset sijoittajat tai yritykset voivat myös ostaa suomalaisyrityksiä ja palkata niihin sekä kotimaisia että ulkomaisia työntekijöitä.

Saksalaisten ja amerikkalaisten yritysten lisäksi Suomi on aina kiinnostanut brittiläisiä, ruotsalaisia ja viime vuosina jopa aasialaisia sijoittajia. Terveyspalvelut, päivittäistavarakauppa ja It-ala ovat saaneet eniten ulkomaisia investointeja. Kehitys menee myös liike-elämässä koko ajan eteenpäin ja jopa verkkokauppoina tunnetut yritykset haluavat sijoittaa Eurooppaan ja Suomeen. Asiasta esimerkkinä toimii erittäin suosittu saksalainen kenkien ja vaatteiden verkkokauppa Zalando. Zalando on päättänyt perustaa Suomen pääkaupunkiin Helsinkiin teknologiakeskuksen, johon palkataan korkeasti koulutettuja it-insinöörejä ja ohjelmisto-osaajia.

Ulkomaisten sijoittajien kiinnostus ei aina riipu yrityksen koosta, vaan myös pienet start-up-yritykset vetävät ulkomaisia sijoittajia sekä kaiken kokoisia yrityksiä puoleensa. Suomalainen työntekijä on ahkera, auttavainen ja osaava. Suomalaisen työntekijän maine on kaikkialla maailmassa erinomainen, joten nykyään yhä useammin koulutetut nuoret ja keski-ikäiset henkilöt hakeutuvat ulkomaisten yritysten palkkalistoille joko Suomessa tai suoraan ulkomaille.

Monikansalliset yritykset Suomessa

Oletko milloinkaan kuullut yli- tai monikansallisista yrityksistä? Monikansalliset yritykset ovat viime vuosikymmeninä vauhdilla rantautuneet Suomeen, ja täältä löytyy jopa viidenlaisia monikansallisia yrityksiä, lähinnä suuryrityksiä. Tunnetuimpia monikansallisia yrityksiä Suomessa ovat Intersport, Burger King, Bridgestone, McDonalds ja Subway.

litepress