Ovatko ulkomaalaiset rahoituslaitokset luotettavia?

Suomen markkinoilla toimii tänä päivänä kymmeniä ulkomaalaisia rahoituslaitoksia. Kilpailun kasvu onkin vaikuttanut myös kuluttajien asemaan edullisesti, sillä lainojen ehdot ovat tänä päivänä varsin hyviä. Mutta ovatko ulkomaalaiset rahoituslaitokset yhtä luotettavia kuin kotimaiset rahoituslaitokset? Ja mistä epäilyttävän rahoituslaitoksen voi tunnistaa?

Ulkomaalaiset rahoituslaitokset valtaavat Suomen markkinoita

 

Palveluiden siirtyessä verkkoon yhä useampi suomalainen hakee lainaa suoraan verkosta. Palveluiden digitalisoituminen onkin kansainvälistänyt myös Suomen lainamarkkinoita, sillä tänä päivänä alalta löytyy kymmeniä ulkomaalaisia toimijoita. Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että ulkomaalaiset toimijat ovat aivan yhtä luotettavia kuin kotimaiset erityisesti, jos ne on rekisteröity toiseen Pohjoismaahan.

Lainan hakemisen helppous sekä markkinoiden monipuolistuminen ovat kasvattaneet erityisesti vakuudettomien lainojen suosiota. Monet suomalaiset ovatkin ottaneet lainaa omiin nimiinsä sen kummemmin miettimättä, millä keinoin laina aiotaan maksaa takaisin. Myös odottamattomat muutokset, kuten työttömyys esimerkiksi koronaviruksen tai muun tilanteen takia on edistänyt ihmisten velkaantumista.

Tähän ongelmaan voi kuitenkin löytyä ratkaisu lainoja yhdistelemällä. Tänä päivänä markkinoilta löytyy sekä kotimaisia että ulkomaisia luotettavia rahoituslaitoksia, jotka tarjoavat kuluttajille joustavilla ehdoilla varustettuja yhdistelylainoja. Yhdistelylainan avulla voit yhdistää useamman pienemmän lainan yhdeksi suuremmaksi kokonaisuudeksi, jonka ansiosta säästät lainan koroissa ja kuluissa selvää aikaa ja rahaa. Jos kiinnostuit aiheesta, lue lisää lainojen yhdistämisestä täältä ja laske, kuinka paljon itse voisit säästää kuukaudessa yhdistämällä pienemmät lainasi yhdeksi suuremmaksi lainaksi.

Mistä epäilyttävän rahoituslaitoksen tunnistaa?

Vaikka suurin ulkomaalaisista rahoituslaitoksista onkin täysin luotettavia, mahtuu joukkoon myös joitakin epäilyttäviä toimijoita. Yleensä näiden rahoituslaitosten tekemät tarjoukset ovat liian hyviä ollakseen totta, eikä lainan ehdoista yleensä löydy riittävästi tietoa, joka kertoisi hakijalle, millaiseen tarjoukseen tämä todella on sitoutumassa.

Epäilyttäviä lainatarjouksia ovat esimerkiksi sellaiset, joissa lainan tarjoajana on yksityishenkilö tai jossa mainostetaan, että lainanhakijan luottotietoja ei tarkisteta. Lisäksi lainan vakuudeksi voidaan pyytää ennakkomaksua tai yrityksestä ei löydy netistä kunnolla tietoa. Siksi onkin tärkeää, että yrityksen luotettavuus tarkistetaan aina ennen lainan hakemista; tämä sääntö pätee ulkomaisten toimijoiden lisäksi kotimaisiin lainantarjoajiin!

Haitpa lainaa sitten kotimaasta tai ulkomailta, tärkeintä on, että suunnittelet lainan takaisinmaksun järkevästi, etkä ota lainaa silloin, kun et tiedä varmasti, pystytkö maksamaan sitä takaisin.

litepress